Opgroeiend op het Friese platteland aan de boorden van de Waddenzee kwam ik al vrij snel in aanraking met de verschillende soorten weidevogels en wadvogels. Als jonge knapen gingen we met de “betûfte” lokale eierzoekers mee het veld in om alle ins en outs van het gedrag van vogels te leren kennen. Uiteraard met de bedoeling om ook goede eierzoekers te worden. Maar daar ging het niet alleen om. Er werd ook veel aandacht aan nazorg/nestbescherming besteed. In die periode ging ik mijn eerste vogelfoto’s maken. Het was allemaal heel primitief als je het met het digitale tijdperk van nu vergelijkt.

Door studie, het stichten van een gezin en mijn werk heeft het fotograferen lange tijd op een laag pitje gestaan. Pas toen ik in 2002 een keer door een telescoop van iemand mocht kijken sloeg het virus weer toe. Al snel kocht ik mijn eerste digitale spiegelreflex camera met een 500mm lens en trok ik er met grote regelmaat op uit om al dat moois vast te leggen. Het observeren van de gedragingen van vogels in steeds veranderende omstandigheden is fascinerend. Geen moment is ooit het zelfde en het vastleggen van die momenten is en blijft voor mij altijd een uitdaging. Daarnaast speelt voor mij het buiten in de natuur zijn ook een belangrijke rol. Ik vind het ontspannend, rustgevend en inspirerend voor allerlei andere zaken in het leven.

In het noorden van het land zijn allerlei leuke plekken om te fotograferen maar het Lauwersmeer en het waddengebied, waar ik vlak bij woon, trekt toch wel het meeste. Daarnaast trek ik graag rond in Scandinavië, vooral in het grensgebied tussen Zweden en Noorwegen.